florbal

Těžce vydřené body

Těžce vydřené body!

 

     O uplynulém víkendu měla na programu 3. a 4. kolo Jihočeská florbalová liga mužů. Vimperští se představili na „domácí“ palubovce ve sportovní hale v Kašperských Horách proti týmům Vodňan a Strakonic. I přes velké problémy se sestavou nováček soutěže z dvojutkání vydoloval důležité body a drží se na špici soutěže.

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Sokol Vodňany9:8 ( 1:3 – 0:1 – 8:4 )

Branky Vpk: 11. Šindler (Myslík), 31. Pešl ml. (Křešnička), 31. Pešl ml. (Myslík), 33. Myslík (Křešnička), 34. Voldřich (Křešnička), 36. Křešnička (Havelka), 36. Voldřich (Robl), 42. Havelka (Pešl ml.), 44. Voldřich (Pešl st.)

Vyloučení: 1:2 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Šimek – Janu – Diváků: 30

Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 5:4, 5:5, 7:5, 7:6, 8:6, 8:7, 9:7, 9:8

Sestava: Petr, (Kučera) – Robl, Pešl ml., Havelka; Myslík, Pešl st. – Křešnička, Voldřich; Šindler

 florbal

Komentář k utkání trenéra Petra Křešničky:

     

     Na Vodňany jsme si věřili, vždyť v přípravě jsme je ve zdejší hale v rámci červencového turnaje poměrně snadno přejeli. Optimismus nám ovšem srážel fakt, že jsme na domácí zápasy, díky nemoci, zranění a dovolené, měli k dispozici pouze 8 hráčů do pole. Otázkou tedy bylo, zda budeme schopni soupeřům vzdorovat po celou dobu utkání. Navíc nám příliš nenahrával ani styl hry týmu Vodňan vycházející z pevné dobře organizované obrany, kterou je třeba, chce-li tým uspět, neustále dobývat. Proto bylo velmi důležité zachytit začátek zápasu. Bohužel, i přes důrazné upozornění na tento fakt před utkáním, jsme po hrubých chybách prohrávali v 6. minutě 0:2. Přesto jsme byli v první třetině aktivnějším týmem, měli jsme střeleckou převahu, jen jsme netrefovali branku. To se povedlo v 11. minutě Davidu Šindlerovi a gólem na 1:2 nás na malou chvíli dostal na dostřel soupeři, než přišla opět fatální chyba vzadu, kdy jsme znovu hráčům Vodňan v podstatě darovali dvougólový náskok. Ve druhé třetině nám hráči Sokola dali naplno pocítit, jak funguje jejich defenziva, jestliže se v utkání dostanou do vedení. Nejen, že jsme se ve druhé části nedostali prakticky k ničemu, ale ještě jsme v polovině utkání z brejku obdrželi branku na 1:4. O přestávce mezi 2. a 3. třetinou jsme prohodili posty několika hráčů a s odhodláním dát co možná nejdříve kontaktní branku, abychom měli ještě šanci se zápasem něco udělat, jsme vstupovali zpět na palubovku. To, co se nám ovšem povedlo v samém úvodu závěrečné části, o tom jsme pár minut před tím při poradě na lavičce ani nesnili. V 19. vteřině snížil na 2:4 Vláďa Pešl ml., ve 33. vteřině už to bylo 3:4, opět díky trefě Pešla mladšího. Vzápětí se prosadili také Myslík a Voldřich a po odehrání 3 minut 16 vteřin ve 3. třetině jsme najednou vedli 5:4. Dostali jsme se do takového laufu, že už nás nemohlo zastavit ani okamžité vyrovnání soupeře po 8 vteřinách na 5.5. Přidali jsme další branky, soupeř stačil vždy jen korigovat skóre, ale až na závěrečnou hru bez brankáře, kdy se ještě jednou půl minuty před koncem utkání prosadil, naši výhru výrazněji neohrozil.

 

 

 

FbC Strakonice B – TJ Šumavan Vimperk 7:7 ( 5:1 – 0:4 – 2:2 )

Branky Vpk: 11. Voldřich (Myslík), 21. Voldřich (Pešl ml.), 23. Voldřich (Pešl ml.), 24. Pešl ml. (Voldřich), 25. Myslík (Voldřich), 35. Myslík (Pešl ml.), 44. Pešl ml. (Voldřich)

Vyloučení: 1:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Patera – Franc – Diváků: 40

Průběh utkání: 5:0, 5:5, 6:5, 6:7, 7:7

Sestava: Petr, (Kučera) – Robl, Pešl ml., Havelka; Myslík, Pešl st. – Křešnička, Voldřich; Šindler

 

Vyjádření trenéra Petra Křešničky k zápasu:

     

     Ziskem 3 bodů z prvního utkání jsme splnili cíl, který jsme si dali před začátkem soutěže, a to, že bychom vzhledem k soupeřům, které nám los přisoudil, chtěli z úvodních čtyř zápasů vydolovat 9 bodů. To se povedlo a jako bonus před námi byl ještě zápas se strakonickým béčkem, ze kterého kdybychom nějaké body vytěžili, bylo by to jen plus pro budoucí vývoj ligy. Je třeba ovšem zmínit, že nás čekal tým s mnoha hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží v čele s trenérem a kapitánem strakonického áčka, hrajícího Národní ligu, Markem Jiříkem, který se v B-týmu rozehrává po problémech s kolenem. Pikantní souboj to pak byl pro mě a Davida Šindlera, jelikož právě ve strakonickém dresu jsme dlouhá léta působili.

     

     Bohužel respekt, s jakým jsme do zápasu vstoupili, byl chvílemi až příliš velký. Místo toho, aby po prvním vyhraném zápase nastoupilo na plac sebevědomé mužstvo s touhou poprat se s favoritem zápasu o výsledek, byl na hřišti ustrašený tým, který chvílemi působil jako by vůbec nevěděl, co chce hrát. Navíc se opakoval scénář z úvodního zápasu, kdy soupeř šel po laciných chybách rychle do vedení, které v průběhu 1. třetiny vytáhl až na hrozivých 0:5. V závěru první části korigoval skóre Voldřich, ale byla to pro nás jen slabá útěcha na zcela nezvládnutou třetinu. Přestávka naštěstí otupila nápor hráčů Strakonic, kteří si začali být až moc jistí stavem utkání a pomalu nám přenechávali iniciativu. Podobně jako v utkání s Vodňany se nám podařilo dát v rychlém sledu 3 branky a z jasného vedení tu byl v polovině zápasu najednou stav 4:5. Vzápětí jsme dokonce vyrovnali a to už strakoničtí bili na poplach, jelikož bylo zjevné, že jim začíná utkání prokluzovat mezi prsty. Zatímco v prvním utkání nám přestávka mezi 2. a 3. třetinou jednoznačně pomohla, tentokrát nám spíše uškodila. Strakoničtí hráči se během pauzy uklidnili a do závěrečné části už nastoupili opět koncentrovaní. Třetí část nabídla pro nezaujatého diváka nádherný florbal hodný vyšších soutěží. Oba soupeři chtěli utkání rozhodnout ve svůj prospěch, a tak se hra přelévala z jedné strany na druhou, šance střídala šanci. Strakonice se díky využití přesilové hry dostali opět do vedení, Myslík o 42 vteřin později znovu vyrovnal, a když 65 vteřin před koncem utkání Voldřich nádherně naservíroval Pešlovi mladšímu před prázdnou branku sedmý gól, vypadalo to, že si odneseme vítězství. Bohužel závěrečnou minutu jsme nesehráli vůbec dobře a dovolili Strakonicím vyrovnat a ještě jsme se v samém závěru strachovali o remízu. V každém případě bod za remízu bereme všemi deseti. Za zmínku z tohoto utkání určitě stojí bodové dostihy dvojice Jiřík – Voldřich. Strakonický leader Marek Jiřík se v utkání podílel na všech brankách svého týmu, když čtyři sám vstřelil a na zbylé tři přihrál, na druhé straně se zaskvěl Berta Voldřich s bilanci 3+3.

 

Celkové shrnutí:

 

Vzhledem k sestavě, v jaké jsme nastoupili, a vývoji obou zápasů, jsou čtyři získané body malý zázrak. Neokusili jsme tak zatím hořkost porážky a jako nováček soutěže se s 10 získanými body držíme na druhém místě tabulky jen o skóre za vedoucími Strakonicemi. Na druhou stranu i v těchto zápasech se našlo spoustu nedostatků a chyb. Problém máme hlavně s defenzivou, 29 obdržených branek ve čtyřech zápasech je prostě moc a nemůžeme do nekonečna počítat s tím, že se nám bude neustále dařit soupeře přestřílet. Další dvě utkání nás čekají již 22. října v Třešti u Jihlavy, kde vyzveme B-týmy Dačic a Jindřichova Hradce. Držte nám palce.  

 

{gallery}vimperk/2016/10_rijen/florbal{/gallery} 

 

{jcomments off}