Zastupitelé schválili úvěr 55 miliónů

Volarští zastupitelé schválili 12. října přijetí investičního úvěru ve výši 55 milionů korun. Peníze by měly být priporitně zainvestovány do akcí, které nepůjdou spolufinancovat z dotací. 

 

O největších investičních akcích mají zastupitelé jasno. Prioritu má rekonstrukce volarského náměstí, která je již plánována několik let a také rekonstrukce bazénu. Ta představuje výměnu technologie, novou bazénovou vanu, vířivku a také dětský bazén. Firma na rekonstrukci bazénu je již vysoutěžena, je i dán termín rekonstrukce, náklady dosáhnou 18 miliónů korun.

 

Rekonstrukce náměstí ve Volarech se teprve soutěžit bude, předpokládané odhadované náklady jsou na 23 milionech korun. Výběrové řízení by ale mohlo náklady lehce snížit.

 

O dalších investičních akcích budou zastupitelé teprve jednat, ve “hře” je například revitalizace Sídliště Míru, parkourové hřiště u Základní školy, rekonstrukce interiéru kinosálu, rekonstrukce budovy č. 145 v ulici 5. května či rekostrukce bývalé budovy první stupně Základní školy.  Na všechny výše zmíněné investiční akce 14 miliónů stačit jistě nebude, zastupitelé se tak budou muset rozhodnout, která investice dostane přednost. 

 

Investovat ale bude město Volary i z rozpočtu na rok 2017, kde se s investicemi počítá každý rok.

 

Investiční úvěr ve výši 55 miliónů korun bude město splácet 10 let, prostředky může čerpat do konce roku 2018, při čemž úroková sazba činí necelých 0,4%, úvěr tak bude přeplacen jen o 1,047 miliónu korun.

 

(ir)