SHŠ Artego rekapituluje rok 2016

SHŠ Artego rekapituluje a hledá nové členy!

 

     Rok 2016 se pomalu chýlí k závěru, nicméně naše aktivita stále nekončí. Ohlédneme-li se za naší prací, napočítáme na 30 akcí, které nám vyplnily víkendy během celého roku. Na jaře jsme začali divadelně s úspěšným pásmem scének Hotel Infercontinetal, které sklidilo velký úspěch. Poté se bitvou na Libušíně otevřela šermířská sezóna a Artego bylo možné potkat na bitvách po různých hradech a místech jako byl hrad Klenová, tajemný hrad Houska či v nedalekém Zdíkově. Samo sebou tou největší bitvou pro nás byla Bitva na Winterbergu, kam zavítalo nad 800 návštěvníků, 100 účinkujících a opět jsme se zapsali do České knihy rekordů, tentokrát s nejdelší ohňovou show.

nabor1

 

     Neopomněli jsme si připomenout výročí Karla IV. a přímo v Karlových Varech jsme otevírali lázeňskou sezónu. Šermovali jsme na Kestřanské tvrzi, v Písku, Netolicích, Kašperských Horách a naši ohňovou show bylo možné zhlédnout na nejrůznějších festivalech a slavnostech jako bylo Národní zahájení dnů evropského dědictví ve Slavonicích nebo na medzinárodným kultúrnym festivalu SúHRADnice 2016 na Spišském hradě, který je mimo jiné největším hradem střední Evropy.

 

     Na drtivé většině akcí s námi spolupracoval divadelní soubor Bouček, a tak jsme s nimi a dětským divadelním souborem Daminán při ZUŠ Vimperk na prosinec nacvičili Čertovskou pohádku, kterou Vimperáci uvidí 5. prosince od 17:00 hodin v městském kulturním středisku. A tradičně se tento rok rozloučíme při speciálních silvestrovských jízdách, kdy nás čeká cesta kolem celého světa!

 

     A protože máme stále nové nápady a nabídky na vystoupení, máme zájem takříkajíc o „novou krev“. Pokud chceš začít šermovat, rád/a cestuješ a nebojíš se ohně, tak hledáme právě tebe! Kontaktovat nás můžeš na mailové adrese shsartego@seznam.cz nebo na stránkách na Facebooku – SHŠ Artego Vimperk.

 

Za celý spolek Artego přeji krásné prožití Vánočních svátků a šťastný vstup do nového roku 2017!

 

Michaela Kačmárová

pohadka vimperk

 

čerti

{jcomments off}