Černý kouř ve Čkyni

Patnáct minut po poledni (1. března) přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru ve výrobní hale firmy ve Čkyni.

 

     Oznamovatel na tísňovou linku nahlašoval černý kouř linoucí se ze střechy. K požáru vyjely osádky cisteren a výškové techniky profesionálních hasičů ze stanic Prachatice a Vimperk, jako posilové jednotky byli svoláni dobrovolní hasiči obcí Čkyně, Vlachovo Březí a Vacov.

Podle prvotních informací z místa zásahu hořelo v půdních prostorách ve druhém patře nad výrobní halou, kde byly pouze piliny. Nikdo uvnitř nebyl, nebylo nutné nikoho evakuovat. Další průzkum ukázal, že ve druhém patře je také byt. Vybavený, ale neobývaný byt byl také zasažen požárem.

     Požár se zasahujícím hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 14:30 hodin. Vzhledem k jeho rozsahu a množství povolaných jednotek byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Úplná likvidace požáru nastala v 15:37 hodin. Poté jednotky požářiště postupně opouštěly, událost byla uzavřena krátce před 18. hodinou.

Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 1 300 000,-, hodnota uchráněného majetku činí 3 000 000,-. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli předmětem šetření. 

 

Zdroj: HZS

Foto: Bedřich Kubálek 

{gallery}vimperk/2017/02_unor/pozarckyne{/gallery}

 

{jcomments off}