Nabitý program cyklu Dny zdraví

Dny zdraví se věnují závažnému onemocnění seniorů i traumatům u dětí

 

     Také letos v dubnu je pro všechny zájemce připraven nabitý program cyklu Dny zdraví. V sobotu 22.4. se odehrají tři akce, na jejichž přípravě spolupracovali Zdravé město Prachatice, Český červený kříž Prachatice a partneři z řad podnikatelského sektoru. Všechny akce jsou přístupné zdarma.

 

     Dopoledne od 9 do 12 hodin proběhne v Domě U křižovatky v Prachaticích na adrese Zlatá stezka 145 seminář „Alzheimerova choroba v rodině“ s Andreou Tajanovskou. Je určen rodinným příslušníkům, sociálním pracovníkům a všem, kteří si pokládají podobné otázky: Kde hledat potřebnou pomoc? Jak pomoci udržet duševní pohodu nemocného i pečujících osob? Čeho se vyvarovat a jak zvládnout tuto náročnou situaci v domácím prostředí? Zároveň si i vyzkoušíme fyzické změny ve stáří na vlastní kůži, díky tzv. gerontoobleku.

 

     Od 13 hodin tamtéž následuje seminář s psychologem Tomášem Adámkem, kde se zaměříme na děti v náročných životních situacích. Přiblížíme si rozdíly v reakcích dětí a dospělých na traumatizující události a na konkrétních kazuistikách se seznámíme s možnými podobami pomoci dětem.

 

     Později od 16 hodin nás čeká navazující seminář první pomoci – nebudeme se ale učit druhy obvazů, tématem budou základní postupy laické první pomoci s důrazem na psychický stav zasaženého člověka a práci s rodinnými příslušníky či dalšími účastníky nehody. Také zde si lektorka Petra Šrámková připravila praktický nácvik místo suché teorie.

 

     Všechny semináře jsou díky podpoře Zdravého města zdarma a je možnost je absolvovat jednotlivě.

 

Zuzana Pelikánová,

Marie Peřinková

 

Dny zdraví 22.4. plakát

 

{jcomments off}