sepp1

Rankl Sepp dostane nové místo

Kam zmizel Rankl Sepp?

 

     Možná si někdo z návštěvníků Horské Kvildy minulý týden všiml, že socha šumavského obra Rankla Seppa, již není na svém místě. Pan Ladislav Pavel, který Rankla vyřezal a pro radost návštěvníků Šumavy umístil na svém pozemku, sochu vážící 200kg musel odstranit.

 

     Po ukončených pozemkových úpravách a novém vyměření parcel se ukázalo, že rankl stojí na cizím pozemku, přestože se dochovalo vyměření parcely ještě z roku 1998, kdy pan Pavel pozemek kupoval a jasně potvrzuje jeho nárok. S rozšířením silnice mezi hotelem rankl a domem pana Pavla, byly parcely posunuty o 1,3m a Rankl Sepp se ocitl najednou na cizím. Pan Pavel, který sochu vyřezával 3 roky z 0,5 m3 dubového dřeva, je z jednání úřadu velmi smutný a ve svých 87 letech hledá s obtížemi zastání. Rankl Sepp návštěvníky Horské Kvildy vítal od roku 2002, mnozí se s nim i fotografovali.

     Majitel Rankla teď zvažuje, jestli ho umístí jinde u svého domu a nebo k zámku ve Štěkni, kde žil i Karel Klosterman, který postavu RanklaSeppa umístil do svých šumavských příběhu.

 

 

sepp2

sepp1

 

foto : rt 

{jcomments off}