Dohnal v Pačejově obhájil loňské vítězství

Kolotoč sprintového mistráku se ve dnech 28. a 29. července zastavil v okolí Horažďovic – konal se 38. ročník populárního Pačejova. O oblíbenosti této soutěže mezi jezdci svědčila nabitá startovní listina, ve které bylo přes 140 přihlášených posádek, pro které si pořadatelé připravili 73 ostrých kilometrů v 8 rychlostních testech.

pacej atmos

S číslem 1 se z rampy spustil Jan Dohnal s Fordem Focus, který se od počátku netajil úsilím obhájit loňské vítězství, což se mu nakonec i podařilo. Druhou pozici si pro sebe obsadili systémem start cíl Tarabus s Trunkátem, kteří zde testovali Fabii R5 z košického MM Rally Teamu a třetí místo okupoval mladý slovenský jezdec Martin Koči navigovaný velezkušeným Filipem Schovánkem. Toto pořadí nakonec vydrželo až do cíle.

pacej dohnal

O to urputnější boje se rozhořely na místech dalších. O čtvrté místo se přetahovali VlčekOdložilíkem, nakonec se z bramborové medaile radoval Vlček. Šestý dokončil soutěž domácí Honza Sýkora následovaný Kahlem, kterému se až na posledním testu podařilo pokořit Trněného.

pacej kopacek

V pořadí produkčních vozů pomyslné první místo obsadil taktéž skoro domácí Václav Kopáček se Subaru Impreza STi.

 

V pořadí Rallysprint série vybojoval první místo zlínský Egon Smékal s Citroenem DS3 R3T Max. Druhá skončila posádka Kamenec- Jůrka následovaná třetími Marešem a Hlouškem – obě posádky na Peugeotech 208 R2.

pacej tarabus

V konečné pořadí historiků se nejlépe umístil Jiří Káňa na Fordu Sierra RS Cosworth, druhé místo obsadil populární Marcel Tuček, který přivezl zajímavou Mazdu RX-7 a třetí místo po zásluze vybojoval Jan Frei na Škodě 130 LR.

 

Kompletní výsledky najdete ZDE.

pacej kana

Pačejovským pořadatelům se opět podařilo uspořádat nádhernou soutěž s náročnými tratěmi a tak nezbývá než doufat , že se jim podaří do příštího ročníku najít nového generálního partnera, protože by bylo obrovská škoda, pokud by tato soutěž zmizela z českého soutěžáckého kalendáře.

{gallery}susice/2017/08_srpen/pacejov/{/gallery}

 

Text: doc

Foto: Antonín Šíma