Volební výsledky – Volary

Volby do Poslanecké sněmovny Pralamentu ČR jsou úspěšně za námi. O 200 poslaneckých mandátů usilovalo u voličů zhruba 7 500 kandidátů. Výsledky hlasování  předurčují, která z 31 uskupení se budou nejvýrazněji podílet na formování příští vlády. Poslanci v novém složení by se měli sejít 20. listopadu, což je datum, které avizoval prezident republiky (maximálně třicetidenní lhůta od voleb).

První volební den provázela nezvykle vysoká účast voličů, na mnoha místech  hlásily volební okrsky  až téměř 50 % účast. I druhý den  přišlo do volebních místností více voličů než ve volbách předchozích, jak potvrzovaly okrskové volební komise.

 

 

 

 

Volební účast ve Volarech – 48,14%, tedy výrazně pod republikovým průměrem, který byl 60,84%.

 

Výsledky/ Volary –  aktuálně také na odkazu >>>ZDE<<<:

 

 

zdroj: http://www.info.cz/volby-2017

 ———————————-

zajímavost:

(zdroj:www.seznam.cz/zpravy)

Podle ČTK se k volbám v zahraničí zapsalo asi deset tisíc Čechů. Jako první volili ti z Jižní Ameriky, aby se hlasy kvůli časovému posunu stačily včas sečíst. Pro zajímavost – speciální volební okrsky jsou otevřené třeba i v Afghánistánu nebo Iráku, kde se dá volit na dvou, respektive třech místech. Na čtyřech místech mohou Češi volit ve Spojených státech, Číně nebo v Německu.

 

 

-red-

{jcomments off}