Vimperské gymnastky opět vyjely na krajský závod

9. roč. Jindřichohradecké ligy 11.11.2017

 

     Po velké odmlce vimperské gymnastky opět vyjely na krajský závod a to do Jindřichova Hradce na 9. Ročník „Jindřichohradecké ligy“. Závodilo se ve čtyřboji (prostná, přeskok, bradla, kladina) celkem v šesti kategoriích. Od r. 2018 se budou od základu měnit závodní sestavy. Bude mnohem více dbáno na choreografii. Sestavy by měli být nejen perfektně technicky zvládnuté, ale i uměleckým zážitkem pro diváky. Některé oddíly, včetně vimperské SG, již nyní na změně pracují. Krásné a nároční sestavy předvedla zejména děvčata z Merkuru Č. Budějovice. Na kladině salta vzad a arab (přemet stranou bez dotyku kladiny) byly předvedeny hned několikrát.

img 20171111 132611     Vimperské gymnastky soutěžily v kategorii žákyň C. I jejich sestavy na kladině a prosných byly moc pěkně provedené. Od minulého pololetí se jejich projev výrazně zlepšil. Ani salta vpřed a vzad pro ně nejsou problémem. Barbora Zdeňková (celkově 11. místo) měla dokonce šestou nejlepší sestavu na kladině. Jitka Pelešková skončila na 14. pozici po nevydařených bradlech. Také Daniela Vašicová měla smůlu na bradlech. Nezdařil se jí prvek, který zvládá již dva roky. K tomu jeden pád z kladiny a hned z toho bylo až 15. místo.

     Hodně děvčatům pomohla Kateřina Vrábelová, která se o ně po celou dobu závodu vzorně starala. Děkuji závodnicím za pěkný sportovní zážitek. Svým přístupem, snahou, radostí ze cvičení a zvládnutím nové choreografie mě velice potěšily a mile překvapily..

     Příští týden je čeká krajský přebor družstev, na který jsou přihlášeny ve větším počtu.V kategorii žákyně C 4 gymnastky a v kateg. juniorky + ženy C 3 dívky.

 

Děkuji paní Petře Vašicové a Jiřímu Kotlíkovi za dopravu na závody, kterou pro vimperské gymnastky zajišťují spolehlivě a bezpečně již řadu let. Moc si jejich pomoci vážím.

 

 {gallery}vimperk/2017/11_listopad/gymnastika12_11{/gallery}

 

Marie Kotlíková

předsedkyně oddílu SG

TJ Šumavan Vimperk  

 

010203

 

 

{jcomments off}