Mladí fotografují památky

Soutěž „Mladí fotografují památky“, která je určena pro žáky a studenty základních a středních škol, je dnes jedna z největších světových akcí pro mladé na poli kulturního dědictví. Účastníci svojí fotografickou tvorbou vyjádří hlavní myšlenky Dnů evropského dědictví (www.ehd.cz). Rada Evropy stanovila pro soutěž tatofotograf kritéria: téma – architektonické dědictví, účastníci – mládež navštěvující školní zařízení, věkový limit – 21 let. Uzávěrka pro zasílání soutěžních fotografií je 19. 3. 2018. Účastníci vkládají fotografie na webové stránky www.historickasidla.cz, kde jsou také k dispozici podrobné informace o soutěži. Každý účastník může vložit maximálně 3 fotografie.

 

     Celá akce má podpořit zájem a znalosti našeho kulturního dědictví, podpořit znalosti historických budov a zahrad, venkovských a městských krajin uznávané památkové hodnoty či neobvyklé krásy. Soutěž není pouhou „fotografickou” akcí, ale spíše zážitkem spojeným s uměleckým a památkovým dědictvím.

 

     Vítězové národního kola soutěže budou slavnostně vyhlášeni u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel na Pražském hradě ve Španělském sále 17. dubna 2018 a postupují do mezinárodní soutěže.

 

Mgr. Zdeněk Kuncl

vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu  

Zdroj: Vimperk.cz

{jcomments off}