2

10 tisíc v Rohde & Schwarz Challenge

10 tisíc v Rohde & Schwarz Challenge získala Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice

 

     Pětičlenný tým středoškoláků porazil dalších 10 družstev

 

3Celkem 55 studentů ze 7 středních elektrotechnických škol Jihočeského kraje bojovalo v pilotním ročníku soutěže Rohde & Schwarz Challenge o výhru 10 tisíc korun. Jedenáct týmů po pěti žácích mělo za úkol projít výrobní prostory závodu Rohde & Schwarz Vimperk a ze získaných součástek si v časovém limitu postavit vlastní radiostanici. Těm nejúspěšnějším se na ní podařilo naladit vysílání. Akci připravil tým zaměstnanců Rohde & Schwarz ve Vimperku.

 

„První ročník soutěže Rohde & Schwarz Challenge jsme uspořádali proto, abychom ukázali, jak zábavná technika může být, a podpořili kvalifikované vzdělávání. Jsme moc rádi, že se přihlásilo přes 50 žáků a většina z nich rádio úspěšně sestavila a stanici naladila,“ uvedl jednatel společnosti Rohde & Schwarz Vimperk Konrad Bartl.

 

Nejrychlejší, nejpřesnější a manuálně nejzručnější byl tým žáků ze Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Českých Budějovicích, který součástky správně napájel, rádio sestavil a stanici naladil za hodinu a šest vteřin. Studenti si výhru převzali v úterý 20. března 2018 v závodu společnosti ve Vimperku. Krom zmíněné finanční odměny věnovala společnost Rohde & Schwarz vítězné škole také unikátní stavebnici R&S®ESK15R. Stavebnice je určena k praktickému osvojení učební látky ve fyzice a elektronice jak na základních, tak i na středních školách.

 

„Do soutěže RS Challenge 2018 jsme se přihlásili na základě nabídky Rohde & Schwarz, která se nám zdála velice zajímavá. Vybrali jsme studenty 3. a 4. ročníků, kteří se zajímají o elektrotechniku a již v minulosti naši školu úspěšně reprezentovali,“ řekl ředitel Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Českých Budějovicích Čestmír Tschauder. 

 

{gallery}vimperk/2018/04_duben/sout{/gallery}

 

{jcomments off}