Šachistům Sokola Čkyně se podařilo vyhrát

ŠACHY SOKOL ČKYNĚ

 

     Šachistům Sokola Čkyně se podařilo vyhrát krajskou soutěž družstev III. divizi v sezóně 2017/2018.

 

     V této soutěži hraje vždy pět hráčů proti pěti hráčům soupeře podle předem schválené soupisky, takže pořadí hráčů na soupisce se nedá již měnit a družstvo musí nastoupit podle pořadí na jednotlivé šachovnice.

 sachcy    Soutěže se zúčastnílo devět klubů a s 19 body jsme předstihli o jeden bod Šachový klub Písek C. V posledním kole se Šachovým klubem Blanský les v Křemži šlo o všechno – stačila nám sice remíza na celkové vítězství, ale prohra by nás posunula až na třetí místo. Navíc kdyby vyhrál Blanský les, tak by celkově zvítězil, takže motivtivaci měl velkou.

 

Zápas probíhal následně:

     nejdříve rychle vyhrál náš Emil Janda na 3. šachovnici, pak ale prohrál Oleg Naske na 5. desce a následně Vojta Kopkáně na 4. šachovnici. Najednou jsme prohrávali 2:1 a moje partie byla remízová, ale Franta Hůle stál na druhé šachovnici o hodně lépe.

     Musel jsem nakonec na první desce přijmout remízu a vše bylo na Fandovi, jako ostatně již několikrát :-). Podařilo se mu soupře přehrát a s přehledem zvítězit – zápas skončil vysněnou remírou 2 1/2 : 2 1/2.

 

Všem hráčům moc děkuji! Zároveň patří velké poděkování vedení Sokola Čkyně, které nás podporuje.

 

sachy1

 

sachy2

 

Kapitán družstva Míra Hůlovec  

 

{jcomments off}