18. ročník setkání dřevosochařů ve Vimperku

 

18. ročník vimperského setkání dřevosochařů, tradiční vimperské akce, začíná přesně za týden, v pondělí 23. července.

 

     Rok se s rokem sešel a za týden se ve vimperském městském parku představí pětice mistrů řezbářského řemesla na 18. ročníku setkání dřevosochařů.

     Členové ECHO CARVING Czech Teamu ztvární v letošním roce své myšlenky na téma „Stará šumavská řemesla“.

 

dscn6704

 

     Vimperské dřevosochání bude probíhat od pondělí 23. do čtvrtka 26. července, od 9 do 18 hodin. Součástí akce bude již tradiční rychlořezba – ukázka řezby motorovou pilou na čas, která se uskuteční ve středu 25. července od 15 hodin.

 

     Výsledná díla budou použita pro dekoraci městského parku, prostoru před vlakovým nádražím a vimperského arboreta lesních dřevin.

 

     Po úspěchu v roce loňském, bude opět připravena výtvarná dílna pro děti. V úterý a ve středu budeme v městském parku vytvářet prstovou loutku dle fantazie malých návštěvníků“, říká Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu.

 

     V letošním roce na tuto městskou akci tematicky naváže Řezbářský kurz s Radkem Smejkalem, během kterého desítka přihlášených účastníků během 3 dní (27. – 29. 7.) vytvoří v městském parku svou vlastní sochu psa.

 

     Již nyní promýšlíme a připravujeme směřování této významné akce do dalších let v souvislosti s výročím, které nás za 2 roky čeká.

 

V letošním roce je akce opět finančně podpořena Jihočeským krajem. Partnerem akce jsou Městské lesy Vimperk.  

 

1

 

 

 

 {jcomments off}