PechaKucha Night „Diagnóza Šumava“

PechaKucha Night s podtitulem „Diagnóza Šumava“ již zítra

 

logo vimperk zijePatříte k těm lidem, kteří nemají ve městě stání a stále je to táhne do šumavských lesů, na šumavské pláně a k šumavským potokům? Také o dlouhých zimních večerech prohlížíte fotky šumavských kopců, čtete romány šumavských autorů a procházíte se oblíbenými místy alespoň na mapách? Stačí vám k pocitu štěstí dojemná krása šumavské krajiny a vůně šumavského vzduchu? Pokud ano, zdá se, že jste i vy infikováni šumavským virem.

 

A právě takto „nemocným“ je určen čtvrteční večer. Uskuteční se totiž již čtvrtá vimperská PechaKucha Night, která je součástí akcí týdne před festivalem Šumava Litera a nese podtitul „Diagnóza Šumava“. V průběhu večera se vystřídá devět přednášejících, kteří jsou všichni svým životem, svou prací či svými zálibami spjati se Šumavou. Vystoupí například fotograf a předseda spolku Karel Klostermann Václav Sklenář, znalec (nejen) šumavských hřbitovů a Vimperákům dobře známý Jaroslav Pulkrábek, fotograf Šumavy Ladislav Hošek, lovec mrazů Antonín Vojvodík či volarský sekáč a nakladatel šumavské literatury v jedné osobě pan Ivo Stehlík.

 

Večer však bude zajímavý nejen svým obsahem, ale i prostředím, v jakém se odehraje – ve vestibulu školy ZŠ TGM v parku. A abychom měli představu o tom, v jak unikátních prostorách se budeme nacházet, přizvali jsme jako jednu z přednášejících restaurátorku části interiéru této budovy, paní Leu Konvalinkovou. Večerem budou provázet slečny z literárně dramatického kroužku při ZUŠ Vimperk. Připraveno bude i malé občerstvení z dílny kuchařek a kuchařů, pekařek a pekařů ze spolku Vimperk žije! (Naše řady můžete rozšířit o své kulinářské speciality, budeme rádi.) Začínáme ve 20:20, vstupné dobrovolné.

 

 

diagnoza sumavy

 

 

Těšíme se na viděnou!

Adéla Jiříková

Vimperk žije!, z. s.  

 

{jcomments off}