Vimperská hokejová legenda Vladimír Pešl

Hokejová legenda Vimperského hokeje Vladimír Pešl chce prohánět mladé hokejisty co mu léta a zdraví dovolí. I letos se mu povedlo naskočit do základni sestavy HC Vimperk a že hokej stále nezapomněl, ukázal v domácím zápase proti Veselí.

044-DSC 0092

 

V kolika letech jsi začal s hokejem?

S hokejem jsem začal až v 10 letech.

 

Kde začal tvůj hokejový život?

Do 10 let kolem baráku, pak na zimním stadionu ve Vimperku.

 

Jsi rád, že si můžeš ještě občas zahrát za Vimperské áčko?

Za každý zápas jsem rád, neboť léta přibývají a už nemusí být žádný.

 

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál a kde?

Hrál jsem druhou ligu za Vimperk do roku 2001, mimo to dva roky třetí ligu za Chomutov a dva roky stejnou ligu za Strakonice. Jinak krajský přebor ve Vimperku.

 

5-5-20190222 174118

 

 

Jaký je rozdíl mezi hokejem teď a v době když jsi začínal?

Hrál jsem druhou ligu, takže velký oproti krajskému přeboru, což myslím hokejově. Co se týče vybavení (výstroj, hokejky atp.) je to v dnešní době na jiné úrovni a je daleko větší výběr.

 

Máš nějaký hokejový zápas v srdci a v paměti?

Za 37 sezon, které jsem odehrál jich je hodně. Byl to určitě ten zatím pro mě poslední proti Veselí n. L., neboť jsem dal gól a nahrávku, čím jsem týmu pomohl k důležitému vítězství v letošním boji o play-off. Určitě zápas v Milevsku proti Božeticím, kdy jsme vyhráli krajský přebor. Zápas proti Veselí n. L., kdy jsme vyhráli Penta cup (krajský přebor) a když jsem hrál za Strakonice, tak zápas proti VTJ České Budějovice, kteří byli první v tabulce a trénoval je p. M. Dvořák. Já dal šest gólů a na tři přihrál (ještě nebyly druhé asistence) a my vyhráli 13:2! Zápas ve Vítkovicích (tehdy hráli jednu sezonu proti nám), kdy jsem dal góla Kohoutovi (kdysi výborný ligový brankář). Za těch 37 sezon by se dalo napsat spousta řádků.

 

063-DSC 0135

 

Jak vzpomínáš na dobu, kdy se ve Vimperku hrála 1.národní liga?

Už je to dávno, ale vzpomínám na ni jen v dobrém, bylo zde spousta výborných hokejistů, hlavně z Č. Budějovic, ale i místních. Od nich jsem se naučil nejen hokej, ale i společenský život.

 

Co ty a trenersky post přemýšlel jsi o tom někdy?

To bych musel být hrající trenér a to mě neláká.

 

Do kolika let by jsi chtěl ještě hrát hokej 🙂 ?

Zajímavá otázka. Na to už se mě ptají už asi deset let. Stále odpovídám stejně. Dokud bude zdraví a chuť, budu chodit (i když jen trénovat). Momentálně vypomáhám když je málo lidí (marodka nebo práce), ale vždy se snažím vyjít trenérům vstříc. Mimo hokej se snažím držet fit florbalem, který hraji za místní oddíl TJ Šumavan Vimperk a fotbalem, který hraji za FC Šumavské Hoštice.

 

Děkuji za rozhovor a ať se ti daři jak na ledě, tak v životě.

 

Zdeněk Formánek 

{jcomments off}