Šumavsko ve školkách a školách

 

mas

 

 

MAS Šumavsko ve školkách a školách na Vimpersku

 

 

 

 

 

       Místní akční skupina Šumavsko, z.s. na Vimpersku již 3 roky spolupracuje se základními, mateřskými školami a dalšími organizacemi, které se zabývají vzděláváním. Vzájemnou spoluprací a diskusí dochází k navázání partnerství a spolupráce, k plánování aktivit, které by měly vést k podpoře a rozvoji vzdělávání. A daří se nám skvěle. V současné době se daří realizovat to, co se v předchozím období naplánovalo.

 

  

 

       Od února letošního roku vyjíždějí díky projektu děti z mateřských i základních škol na zajímavé exkurze, např. Techmánie Plzeň, Sladovna Písek, farma Na vlně apod. Zároveň ve školkách i školách probíhají vzdělávací programy. Do škol tak zavítá např. Laboratoř na kolečkách, Nadační fond pro vydru seznámí děti s netopýrem či ježkem, s pracovníky Portusu si mohou děti ujasnit kde poznat hranici mezi škádlením a šikanou apod. Kromě akcí ve školách připravujeme i zajímavé akce pro veřejnost.

 

 

 

       Dovolujeme si Vás touto cestou pozvat na dvě přednášky, které se budou konat v MěKS ve Vimperku. Pro rodiče, prarodiče a všechny, které zajímají nástrahy číhající na děti na sociálních sítích, při počítačových hrách a používání technologií obecně, jsme ve spolupráci s organizací Portus Prachatice, o.p.s. připravili zajímavou besedu. Na téma KYBERŠIKANY bude při kávě a zákusku hovořit Ing. Petr Šmíd, a to 25. dubna 2019 od 17.00 hodin. O měsíc déle, 23. května 2019 od 18.00 hodin si přijďte poslechnout uznávanou výživovou specialistku Mgr. Margit Slimákovou. Řekne nám o tom, proč zdravě jíst a jak to zvládat i s dětmi, jak výživa může ovlivnit zdraví a výsledky dětí ve škole.

 

 

 

       Aby Vám neunikly další zajímavé akce a informace o plánování vzdělávání na Vimpersku, sledujte nás na www.massumavsko.cz nebo na facebookovém profilu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Vimperk II. Těšíme se na setkání i spolupráci s Vámi! Vše je realizováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje sociálních služeb pro ORP Vimperk podpořeného Evropskou unií. 

 

Hanka Lukešová

{gallery}Jitka/duben/pozvanky{/gallery}

{jcomments off}