Memorial Jarky Landové 2020

Memoriál Jarky Landové

Vimperské gymnastky uspořádaly 18. ledna 2020 v tělocvičně II.ZŠ Smetanova ve Vimpeku,letos již třináctý ročník soutěže ve sportovní gymnastice „Memoriál Jarky Landové“. Uctít památku skvělé trenérky gymnastiky přijelo 78 soutěžících, (z Vimperka, Boršova a Písku), i celá blízká rodina Jarmily Landové, která přivezla dětem spoustu krásných cen.

 

     Zahájení závodu se ujala Hana Košnarová, která ve své řeči zavzpomínala na Jarku. Landovou, poté promluvil paní starostka Ing. Jaroslava Martanová. Závodní kategorie byly rozděleny opět podle věku a výkonnosti gymnastek. Jako první začaly cvičit děti z mateřské školky, první třídy a to pouze na akrobacii a přeskoku. S gymnastikou teprve začínají a bylo by pro ně tedy velmi náročné závodit v gymnastickém trojboji – akrobacie, přeskok, lavička/kladina jako ostatní. Všichni se v průběhu závodu snažili podávat co nejlepší výkony. Občas se něco nepovedlo, (padalo se z lavičky a z kladiny), nebo se něco v sestavách zapomnělo a mělo to velký vliv na konečnou známku, ale skvělá atmosféra, fandění rodičů, kamarádů a potlesk diváků vynahradilo zklamání.

 

     Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo ve dvou etapách, (MŠ, 1. tř., 2. tř., 3. tř. byly vyhlášeni dříve, vzhledem k velkému počtu malých gymnastek, pro které by bylo čekání na konec celého závodu velice dlouhé). Při vyhlášením výsledků každý soutěžící obdržel diplom, bezvadné věcné ceny a pamětní medaili. Vítězové získali navíc krásné poháry. Rozhodčí a trenéři si na památku odnesli také věcnou cenu. Všem našim zúčastněným děkuji za skvělou reprezentaci.

 

     Poděkování patří MěKS za ozvučení závodu. ZŠ Smetanova děkuji za zapůjčení tělocvičny, oddílu SG za zapůjčení gymnastického nářadí. Velké díky také patří trenérkám, rodičům a bývalým svěřenkám za pomoc při organizaci závodu

 

Umístnění vimperských

 

MŠ mladší: 1. Nikol Venclíková, 2. Sofie Sochová, 3. Barbora Jedličková, 4. Gabriela Kabourková

MŠ starší: 6. Anna Jedličková

Mini přípravka: 1. Jakšová Dorota, 2. Viktorie Duková, 3. Kristýna Šochmanová

Přípravka: 1. Anastázie Klasová, 2. Michaela Hermannová, 3. Aneta Medková, 4. Šarlota Jakšová, 5. Lucie Kotrlíková

2. tř.: 1. Tereza Jedličková

3. tř.: 6. Eliška Záleská, 7. Eliška Novotná, 8. Aneta Marešová

4. tř.: 3. Nikola Tůmová

5.tř.: 4. Lucie Kutheilová, 5. Marie Jánošíková, 7. Adéla Honesová

6. tř.: 3. Adéla Chvalová, 4. Alice Podskalská

7. tř.: 1. Viktorie Klasová, 3. Eliška Častová

ml. žákyně: 1. Anna Kotrlíková, 3. Viktorie Ollé, 4. Lucie Vintrová

st. žákyně 2007 – 2008: 2. Lucie Hermannová, 3. Ester Ollé, 4. Adriana Košnarová, 5. Tereza Venclíková, 6. Tereza Hadová

Starší žákyně 2006: 4. Kateřina Horová

 

   {gallery}vimperk/2020/zdenek_formanek_fotky/leden/gymnastika/{/gallery}

{jcomments off}