Akce otužilců na Lipně se posouvá

 

Akce otužilců na Lipensku “Covide, nezlob mě” se o týden posouvá

 

 

       Pokus o český rekord v počtu otužilců na jednom místě se o jeden týden odsouvá. Akce má název „Covide nezlob mě“ a organizuje ji Turistický spolek Lipenska. Na deseti místech Lipna se najednou do vody ponoří otužilci z celých Čech. Její konání se ale kvůli epidemické situaci neuskuteční v sobotu 27. února, ale v sobotu 6. března. Důvodem je celorepublikově zvýšený počet onemocnění COVID -19 a nouzový stav, který je v České republice stále vyhlášen. Posun termínu dnes doporučila ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Květoslava Kotrbová. “I když jsme na tom nyní s výskytem COVID-19 v jižních Čechách relativně dobře, nemůžeme za současnéhoPavla Myodlozeno celorepublikového stavu akci doporučit ke konání. Možnosti konání jsme diskutovali i s odborníky z Ministerstva zdravotnictví, kteří rovněž doporučují akci odložit,” uvedla Květoslava Kotrbová.

 

 

       “Je vidět, že akce je nazvaná správně. Covid nás všechny zlobí již celý rok. Ochromil podnikání na Lipensku, protože zde jiný sektor pro obživu, než cestovní ruch, není. Vyřadil ubytovatele, znemožnil provozovat lanovky na sjezdovkách. Přesto k nám stále míří desítky tisíc návštěvníků. Respektujeme virus, ale jsme na něj připraveni, umíme zajistit taková pravidla, aby se při akcích pod širým nebem eliminovala rizika,“ říká Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska.

 

 

       O událost je od jejího vyhlášení nebývalý zájem. Na sociální síti Facebook na samotnou akci reagovalo téměř 160.000 lidí z celé republiky. Organizátoři každý den odpovídají na desítky emailů, vyřizují podobně vysoké množství telefonátů. Důvodem zájmu je především popularita otužování u nás a také kvalitní propagace celé události.

 

 

       Akce “Covide nezlob mě” se koná ve spolupráci se všemi obcemi z Lipenska a také Agenturou Dobrý den. V sobotu 6. března se mohou otužilci na Lipensko bezplatně svézt se společností České Dráhy a GW Train. Partnerem akce je také firma Batist Medical, český výrobce nanoroušek. Také Vodní záchranná služba ČČK a Český červený kříž. Akce má rovněž záštitu Českého olympijského výboru a je zařazena mezi akce “Česko sportuje”. Název akci propůjčil autor stolní hry „Covide nezlob mě, kterou sám vymyslel v době své nemoci a kovidové karantény.

 

 

Pozn.: Na snímku lipenská otužilkyně z Frýdavy Pavla Mynářová

 

TURISTICKÝ SPOLEK LIPENSKA
Mgr. Pavel Pechoušek MBA

 

 


 

{jcomments off}