Cesta kolem světa za 80 dní

Základní škola ve Volarech zorganizovala velmi zajímavou akci pro všechny své žáky prvního i druhého stupně. Protože za poslední rok měly děti díky pandemii Covidu velmi málo pohybu, tělesnou výchovu prakticky neměly vůbec, rozhodli se učitelé ve Volarech děti rozhýbat.

 

V čem akce spočívá? V období od 11. dubna do 30. června si žáci školy zaznamenávají své aktivity do svých telefonů nebo přes chytré hodinky. Aktivity, mezi které se počítá například chůze, běh, jízda na kole, koloběžce či kolečkových bruslích, zašlou přes webovou stránku či aplikaci do školy, kde je následně aktivita překontrolována a uložena. 

 

Před samotným spuštěním akce si děti ve třídách vybraly zajímavá místa ve světě, kam by se chtěli “virtuálně” podívat. Postupně, jak se kilometry za jednotlivé aktivity sčítají, budou místa navštěvovat. V plánu mají 32 zastávek na všech kontinentech světa. Aby cestu kolem světa zvládli za oněch 80 dní, musí nasbírat 75 767 km aktivit. 

 

Tato akce je věnována nedávno zesnulému bývalému řediteli školy a velkému turistovi panu Mgr. Miroslavu Svobodovi z Volar. Aktivity jsou dobrovolné, jde o to děti motivovat zajímavým způsobem k pohybu. Během prvního víkendu nasbírali žáci přes 600 km. 

 

 

(ir)

foto a obrázky převzaty z webu zsvolary.cz