Zelené pivo v zelených lahvích

 

Strakonický pivovar nově nabízí zelené pivo v zelených lahvích

 

 

      Ve zcela novém designu nabízí strakonický pivovar oblíbený zelený speciál. Velikonoční zelené je od tohoto týdne v prodeji v Pivovarské prodejně na strakonickém Podskalí, ve vybraných prodejnách COOP, kde se bude pivo nabízet v zelených půllitrových lahvích a hlavně vIMG 3375 restauracích a hospodách, kde mají na čepu pivo ze Strakonic. Velikonoční speciál bude možné zakoupit i v exkluzivním dárkovém balení po třech lahvích.

 

       „Jedná se o zelený ležák dominantní hořké chuti. Jde o dvanáctistupňové pivo s obsahem alkoholu 4,8 procenta,“ uvádí sládek pivovaru DUDÁK Vlastimil Matej. Strakonický pivovar ho bude letos prodávat již po osmé a dá se očekávat, že prodej bude atakovat rekordní hranici z předcovidového roku 2019, kdy se vypilo celkem 420 hektolitrů piva, což představuje 84.000 piv. Letos se bude prodávat ve více než 150 podnicích na jihozápadě Čech, také v Praze, středních Čechách, na Brněnsku, ale i v několika restauracích v Maďarsku a na Slovensku, a to až do vyprodání zásob.

 

      „V předcovidových časech se Velikonoční zelené těšilo každoročně narůstající oblibě nejen v lahvové, ale i čepované podobě. Věříme, že i letos pomůže našim odběratelům přilákat do svých restaurací a hospod nejen štamgasty, ale i sváteční návštěvníky,“ uvedl sládek Matej.

 

       Pro jeho vaření byl použit moravský slad z humnové sladovny a upravený žatecký chmel. Stejně jako ostatní strakonická piva i Velikonoční zelené kvasilo v otevřených kádích na spilce a dozrávalo 40 dnů v ležáckém tanku. Základem zelené báze, která se do piva přidává před jeho zfiltrováním, je bylina – kopřiva dvoudomá, díky níž má Velikonoční zelené svěží zelenou barvu a současně si pivo zachovává svoji původní chuť.

 

Pavel Pechoušek

velikonoce 2022-03

 

 



{jcomments off}