Soutěž Challenge 3 v Rohde & Schwarz

 

Soutěž Challenge 3 v Rohde & Schwarz

 

 

       Ve dnech 15. 3. – 18. 3. 2022 se ve Vimperku uskutečnil další ročník týmové soutěže škol organizovaný firmou Rohde & Schwarz. Soutěž probíhala postupně v několika dnech za účasti dvanácti týmů.

 

       Týmy z naší školy soutěžily ve čtvrtek 17. 3. 2022. Vše se odehrávalo ve výcvikových prostorách firmy Rohde & Schwarz. Součástí byla podrobná exkurze všech zásadních výrobních hal závodu.

 

       Samotná soutěž se skládala z nastudování schématu elektro-technických zapojení, kterým tentokrát byla výroba MP3 přehrávače. Dále rozdělení, osazení a zapájení elektro-technických součástek. Nakonec mechanické sestavení a oživení zařízení.

 

        Za naši školu se zúčastnily dva týmy, a to z oboru EZP3 a druhý z ME3. Umístily se na 4. (EZP3) a 6. (ME3) místě, což je skvělý výsledek, vzhledem ke konkurenci z mnohem větších škol. Nutno také dodat, že MP3 přehrávač fungoval oběma našim týmům na první zapojení, což u jiných týmů rozhodně nebyla samozřejmost.

 

       Všem zúčastněným bychom chtěli poděkovat za výsledek a profesionální přístup k soutěži. V neposlední řadě patří velký dík také pedagogickému doprovodu, kterým byl p. Tomášek a p. Kotál.

 

Učitel OV elektro
Daniel Tomášek

{gallery}Jitka/rok2022/duben/rohde{/gallery} 

 


{jcomments off}