Obrazem: Hasiči oslavili 140 let (1. část)

Volarská jednotka sboru dobrovolných hasičů slaví letos 140 let od založení. V sobotu 5. července se na volarském náměstí konaly oslavy tohoto výročí. Pozvání přijaly hasičské sbory z okolních obcí, ale také například Čkyně, Bavorov, Vodňany, Netolice, Zdíkov, či Rožmitál nad Třemšínem. Pozvání přijali i zástupci přátelského sboru hasičů z německého Saafeldu, ředitel Hasičského záchranného systému Jihočeského kraje územního odboru Prachatice Plk. Ing. Milan Raba. Oslav se zúčastnil také ředitel HZS Jihočeského kraje Plk. Ing. Lubomír Bureš. Mezi vzácnými hosty byl i senátor Ing. Tomáš Jirsa. Oslav se zúčastnili zástupci města Volary a další hosté.

 

Od hasičské zbrojnice se vydal slavnostní průvod na náměstí, kde přítomné přivítal starosta SDH Volary Josef Riederer. Přítomné pozdravil senátor Tomáš Jirsa a starostka města Bc. Martina Pospíšilová. František Rokůsek st., bývalý dlouholetý velitel JPO Volary seznámil přítomné s historií sboru dobrovolných hasičů ve Volarech. Následovalo předání slavnostních stuh na hasičské prapory a ocenění vybraných hasičů.

 

Program zpestrilo vystoupení mažoretek z Vimperka. Následovala ukázka vyprošťování osob při dopravní nehodě, likvidace požáru auta, výroba pěny na hašení či soutěž dětí v požárním sportu (fotografie zveřejníme v nejbližších dnech).

 

Fotografie z oslav 1. část:

{gallery}volary/foto_obce/2014/07/07_05_volary_oslavy_1_cast{/gallery} 

 

text (ir), foto (ir, mr)