Do bazénu za 60 Kč na hodinu

Sportovní areál, který se v současné době dokončuje jako přístavba stávajícího zimního stadionu v Sušici, nabídne víc než jen sportovní bazén (4 x 25m), který splňuje podmínky organizace FINA (mezinárodní instituce plavání), zábavní bazén s celou řadou vodních atrakcí, unikátní tobogán (průjezd tobogánem bude v koncem týdne zveřejněn na webových stránkách www.sportoviste-susice.cz), dvě vířivky a brouzdaliště. Relaxovat zde bude možno na 250 m2, na kterých najdete parní lázeň, finskou saunu, ochlazovací bazén, venkovní ochlazovnu a samostatné zázemí pro relaxační část objektu. Nebo si budete moci „dát do těla“ v posilovně a dvou zrcadlových sálech, které nabídnou nepřeberné množství pohybových aktivit

 

To, co ale teď veřejnost zajímá nejvíc (vedle data, kdy bude areál otevřen) je, jaké budou ceny jednotlivých aktivit. Jak už jsme avizovali, v pondělí 24. března rada projednala a schválila navrhovaný ceník všech služeb.

 

Už nějakou dobu kolují městem spekulace o výši vstupného na veřejné koupání. To bylo stanoveno následovně:

 

Bazén

1 hod

1,5 hod

2 hod

každá další započatá hodina

Dospělí

60 Kč

80 Kč

100 Kč

35 Kč

zlevněné

50 Kč

60 Kč

70 Kč

25 Kč

děti 3-6 let

30 Kč

40 Kč

55 Kč

20 Kč

děti do 3 let

zdarma

 

 

 

Rodinné vstupné

(dva dospělí, dvě děti)

 

 

200 Kč

85 Kč

Relaxace (bazén a sauna) započatá hodina

Dospělí

 

 

130 Kč

30 Kč

zlevněné

 

 

110 Kč

25 Kč

děti 3 – 6 let

 

 

80 Kč

20 Kč

 

Vedle jednorázových vstupenek, bude fungovat i systém permanentek, které pro zákazníky, kteří je budou využívat, přinesou další cenové zvýhodnění. Čím víc budete plavat, tím zaplatíte za hodinu v bazénu méně. Bude možno využít permanentky pro bazén na 10 hodin za cenu 550 Kč nebo celoroční nepřenositelnou permanentku pro bazén za 4 950 Kč. Celoroční permanentka není nijak hodinově omezena. S touto permanentkou můžete tedy klidně přijít každý den na hodinu V takovém případě by vás pak hodina vyšla na necelých 14 Kč. A to se vyplatí. I pro relaxační část (tedy pro sauny včetně bazénu) bude možno využít permanentky.  Podrobnosti o nich najdete v nejbližší době na webu www.sportoviste-susice.cz včetně podrobného popisu zahrnovaných služeb. 

 

 

A co dalšího nový sportovní areál nabídne? O tom jsme hovořili s ředitelem organizace Sportovišť města Sušice, p. o., která toto městské zařízení provozuje, Ing. Lukášem Hamákem:

 

Nejvíce aktivit bude probíhat v plavecké hale. Dopolední termíny budou určeny především školám a školkám (plavecké kurzy). Nejčastěji využívají školy plavecké kurzy v rozsahu deseti lekcí po 90 minutách (880 Kč/dítě). Mateřskými školami je nejčastěji poptáván kurz v délce deseti lekcí po 45 minutách (550 Kč/dítě). Vedle plaveckých kurzů nabízíme školkách také saunování, které je pro děti velice zdravé, zvyšuje jejich obranyschopnost, snižuje nemocnost. Děti, které se pravidelně saunují také lépe jí a spí. Více informací rodičům předáme na plánovaných besedách přímo v mateřských školkách.

 

 

Jaké další programy může veřejnost využít?

Pro širokou veřejnost chystáme celou řadu programů. Velká poptávka je už nyní po plaveckých kurzech pro rodiče s dětmi od 6 měsíců (baby plavání), které budou probíhat mimo provoz veřejného plavání ve velké vířivce a pro které bude vyhrazeno samostatné sociální zázemí s přebalovacími pulty (i pro tatínky) a místností pro kojící maminky. Hojně poptávané jsou i plavecké kurzy pro větší děti: přípravka – kurzy pro malé neplavce (od 5-6 let), zdokonalovací plavecké kurzy (8-10 let), kondiční plavání (10-15 let), nebo zábavné Hry ve vodě, kdy se děti polovinu kurzu budou věnovat výuce plavání, druhou polovinu hrám.

 

 

Jsou podobné kurzy plánované i pro dospělé?

Samozřejmě, dokonce i pro dospělé neplavce. Jednotlivé kurzy (pro neplavce, zdokonalovací kurzy, kondiční plavání) budou probíhat v menších skupinách, tak aby každému mohla být věnována dostatečná pozornost. Během těchto kurzů si každý osvojí nejrůznější plavecké styly a naučí se plavat tak, aby pohyb ve vodě pomáhal zlepšit nejen jeho fyzickou kondici, ale i zdraví, např. odstranit bolesti zad, posílit svaly atd. Do jednotlivých kurzů bude možno se přihlásit již od poloviny dubna.

 

 

Všechny tyto výukové a kondiční kurzy budou zajištěné odborným instruktorem?

Ano, všechny kurzy, které budeme nabízet, a plavecká škola budou pod odborným vedením našich zaměstnanců. Garantem všech těchto aktivit a vedoucí plavecké školy bude Mgr. Jitka Šteflová, která má dlouholetou praxi a kvalifikaci trenéra plavání I. třídy.

 

 

Pojďme zpět k cenám. Součástí systému slev a zvýhodnění je i elektronická peněženka. O co jde a jaké jsou její výhody?

Je to v podstatě forma předplatného nejen do bazénu a relaxační části, ale i do tělocvičen, které se nachází ve druhém patře objektu. Na rozdíl od permanentky je přenositelná. Je to tedy ideální řešení pro aktivní rodiny ze Sušice a okolí, kde budou rodinní příslušníci využívat našich služeb. Při platbě touto elektronickou peněženkou bude vždy započtena sleva 18% k zakoupenému produktu (pozn. nebude však možno tuto slevu uplatňovat na již zlevněné produkty – např. rodinné vstupné). Minimální „nabití“ je 2000 korun, cena samotné karty je 100 Kč.

 

 

Oblíbené a obvyklé v podobných zařízeních jsou cenově výhodné balíčky. Jaké máte připravené?

Máme připravenou celou řadu balíčků. Postupně je budeme představovat na webu organizace. Nebudu nyní odtajňovat všechny podrobnosti, ale jako příklad můžu uvést aktivně–odpočinkové kombinace, které nabízejí využití jak relaxační části (sauny), tak pohybových aktivit (posilovna, cvičení). Dál jsou připraveny programy spojené s fitness (např. k pololetnímu zvýhodněnému vstupnému dostane klient „na míru“ sestavenou ukázku zdravého jídelníčku, k ročnímu vstupnému „na míru“ sestavenou nejen ukázku jídelníčku, ale i cvičebního plánu. Věřím, že balíčky budou pro naše zákazníky velmi atraktivní.

 

 

Zmínil jste se již několikrát o tělocvičnách v druhém patře, co všechno v nich bude probíhat?

V druhém patře jsou tři místnosti – velká posilovna (136 m2) s kapacitou až 30 osob, kde bude možno využít služeb osobního trenéra a budou zde i vyhrazeny hodiny pro dámské fitness, velký zrcadlový sál (86 m2) a malý zrcadlový sál (75m2). V tělocvičnách připravujeme TRX (závěsný posilovací systém), PoleDance (tanec u tyče), fitbox, spinning, kruhový trénink, bodystyling, jógu, pilates, piloxing.

 

 

Předpokládám, že pro větší skupiny a sportovní kluby je rovněž nastaven bonusový systém při objednávkách na trvalé využívání zařízení.

Rádi bychom vyšli vstříc všem zájemcům o dlouhodobé pronájmy. Slevy a bonusy budeme řešit individuálně podle předem daných pravidel. Čím dříve nás sportovní kluby nebo jiné organizované skupiny budou kontaktovat, tím větší je pravděpodobnost, že budeme moci vyhovět jejich požadavkům (především časovým).

 

Veškeré podrobné informace k provozu bazénu a jednotlivým aktivitám, kontakty pro objednávky, oznámení o zahájení předprodeje permanentek a další důležité informace najdete na aktualizovaných webových stránkách Sportoviště města Sušice, p. o. , kde se právě v současné době všechny informace soustřeďují a připravují ke zveřejnění.

 

s-m-s logo

Postupně se nejdůležitější informace o provozu bazénu, doplňkových aktivitách, ostatních součástech objektu ad., dozvíte také na našich stránkách.

-as-